VERIM ROOMS

ENERGY ROOM

AYTH H ENOTHTA, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ KAI ΣΤΑ 2 ΠΑΚΕΤΑ ΤΟΥ VERIM
PERSONAL EDITION ΚΑΙ PRONET EDITION

Στην φορτισμένη εποχή μας, είναι πάντα σημαντικό να αντιληφθεί κανείς το εύρος των πνευματικών δυνάμεών μας και να το ρυθμίζει συνειδητά .Σκέψεις και συναισθήματα απελευθερώνουν ενέργεια μέσα μας που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Η συγκέντρωση συνεπάγεται, να εστιάσει κανείς τις ψυχικές του ενέργειες σε ένα σημείο. Από την επιφάνεια μιας μικρής χαλάρωσης, θα μάθετε βήμα-βήμα να οδηγήστε στο βάθος της εσωτερική σας δύναμης και ψυχραιμίας.

Με τη βοήθεια του VERIM θα ανακαλύψετε τις “αντιδράσεις” εκ νέου. Ίσως έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε να  χαλαρώσετε καλά, αλλά τώρα με αντικειμενικό τρόπο ίσως να διαπιστώσετε ότι δεν συμβαίνει. Ή αντίστροφα, είστε σίγουροι ότι μπορείτε να χαλαρώσετε με δυσκολία, όμως το VERIM σας δείχνει ότι αυτό γίνεται θαυμάσια, αλλά αντιθέτως η ενεργοποίηση είναι δύσκολη για σας.

 Το ” Energy-Room ” σας προσφέρει την ευκαιρία, ειδικά στους παρακάτω τομείς να διαχειριστείτε της ενέργειάς σας:

 • Χαλάρωση – εδώ ορίζουμε τη χαλάρωση και την ικανότητά σας να μειώσετε το επίπεδο στρες, μετρούμενο με βάση το GSR.Το GSR είναι μια άμεση και αντικειμενική μέθοδος για τη μέτρηση του επιπέδου στρες σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο. (Η ενεργοποίηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος).
 • Ενεργοποίηση – ως αντίδραση του στρες, του άγχους, του ερεθισμού, της χαράς, της ευφορίας: δεν μπορεί να θεωρηθεί ως θετική ή αρνητική.
 • Ευελιξία – η ικανότητα να μπορείτε να αυτορρυθμίσετε την ενεργοποίησή σας, προσαρμοσμένη σε μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Για να αποκτήσετε ευελιξία, θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε τα δικά σας πρότυπα  συμπεριφοράς και να τα συνειδητοποιήσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκαλύψετε και να μετατρέψετε αυτά τα πρότυπα δοκιμάζοντας νέες στρατηγικές και να τις κάνετε  δικές σας. Έτσι θα είναι ευκολότερο, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις Σας, να αντιδράτε σε διάφορες πραγματικές καταστάσεις.

Focus – η ικανότητα να μπορείτε να συγκεντρώνεστε χωρίς να προκαλείτε ενεργοποίηση. Η εστίαση (Focus) συνδέεται με μια ελαφρά χαλάρωση.

Η ροή – σε μια κατάσταση, στην οποία δημιουργείται αρχικά μια ανεπιθύμητη ενεργοποίηση (στρες / άγχος), ενώ έχετε αποκτήσει την ικανότητα να παραμένετε σε επικέντρωση/ εστίαση. “Η ροή” δεν είναι μια μυστικιστική κατάσταση, αλλά μια αποτελεσματική, βέλτιστη, ψυχοφυσιολογική κατάσταση, στην οποία αισθητικοκινητικές δραστηριότητες εκτελούνται τέλεια, όπως στον αθλητισμό, θέατρο, τραγούδι, ή άλλες δημιουργικές εργασίες.  Η χαλάρωση δεν μπορεί να εκβιαστεί. Δεν μιλάμε για “ελέγχου του νου”, αλλά μάλλον για αυτορρύθμιση, ή “ρύθμιση του νου”. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μάθετε πώς να γίνονται αισθητές συγκεκριμένες καταστάσεις και πώς να φθάσετε σε αυτές. Βεβαιωθείτε ότι δεν τις ελέγχετε. Πρόκειται περισσότερο για  μια κατάσταση που αφήνεται να συμβεί από μόνη της . Αλλά για αυτό επίσης απαιτείται μια συγκέντρωση. Αν δεν μπορείτε στο ¨εδώ και τώρα¨, να εστιάστε στη στιγμή, θα ¨ξεφύγετε¨ και δεν θα μπορείτε να εστιάσετε στον εαυτό σας. Θα χαθείτε μέσα στις σκέψεις και τις ιδέες Σας και θα απομακρύνεστε από την χαλάρωση και την ηρεμία.

Η μαθησιακή κατάσταση με τη βοήθεια της βιοανάδρασης μπορεί να συγκριθεί με τις πρώτες προσπάθειες που κάνει ένα παιδί να στρίψει ένα παιδικό αυτοκίνητο. Κανείς δεν μπορεί να πει σε ένα παιδί πώς να κινήσει τα χέρια, χρειάζεται μόνο του να το μάθει, όπως και τη σχέση μεταξύ των κατευθύνσεων “αριστερά, δεξιά ή ευθεία” και έτσι να μάθει τις θέσεις του τιμονιού του.

Μια γρήγορη ενεργοποίηση και η αργή εναλλαγή …

Η ενεργοποίηση είναι πιο δύσκολη για πολλούς από, ότι είναι η χαλάρωση. Ακριβώς όσο σημαντική είναι η χαλάρωση για την αναζωογόνηση ή για τη μάθηση είναι η ενεργοποίηση, που αποτελεί έναν “παράγοντα επιβίωσης”. Χωρίς αυτή την ενεργοποίηση, χωρίς αντιδράσεις του στρες, δεν θα είχαμε ως ανθρώπινο είδος επιβιώσει έως σήμερα.  Έχετε δει ποτέ πόσο γρήγορα είναι για ένα ερπετό από κατάσταση ηρεμίας να μεταβεί σε κατάσταση φυγής ή επίθεσης; Αυτή η ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση είναι επίσης διαθέσιμη σε μας. Η ενεργοποίηση μπορεί να επιτευχθεί πολύ γρήγορα, επειδή είναι σημαντική για την επιβίωση. Από την άλλη πλευρά η χαλάρωση απαιτεί λίγο χρόνο. Αυτή δεν ήταν για την άμεση επιβίωση τόσο σημαντική.  Σήμερα, είμαστε συχνά εκτεθειμένοι σε πολλές διαδοχικά επαναλαμβανόμενες “καταστάσεις του στρες” και με δυσκολία αγγίζουμε την ηρεμία. Με την πάροδο του χρόνου, χάνουμε την ευελιξία μας και παραμένουμε, συχνά απαρατήρητα από εμάς, σε ένα υψηλό επίπεδο εγρήγορσης (επίπεδο στρες). Αυτή η κατάσταση μπορεί να διατηρηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα στα ύψη. Αλλά όταν διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα χωρίς να γίνει αντιληπτό οδηγεί αναπόφευκτα σε “Burn Out” (σύνδρομο εξουθένωσης).

Σε μια τραμπάλα, υπάρχει μια κυλιόμενη μπάλα που αντανακλά την εσωτερική σας ισορροπία . Αφήστε να κυλήσει η μπάλα πέρα δώθε και προσπαθήστε να κρατήσετε την τραμπάλα σταθερή, με το να σταθεί η μπάλα στη μέση της τραμπάλας.

 Βρείτε και κρατήσετε την ισορροπία σας.

 Αυτή η ενότητα είναι ιδανική για:

 • Εστίαση – Για την άσκηση συγκέντρωσης.
 • Παρακολούθηση της  άσκησης  της συγκέντρωσης και του διαλογισμού, ακόμα και απλά χρησιμοποιώντας μόνο το ακουστικό ερέθισμα.
 • Εκμάθηση αυτορρύθμισης.
 • Ανάπτυξη “ροής”
 • Εκμάθηση υπομονής.
 • Ανάπτυξη ευαισθησίας για εσωτερικές αλλαγές σε ψυχοσωματικό επίπεδο.
 • Διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ συναισθημάτων, διέγερσης, και σκέψεων.

Με αυτή την ενότητα μπορείτε μέσω εστίασης να εξασκηθείτε να κρατήσετε μια μπάλα για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα σε ισορροπία.

 Με αυτήν την ενότητα μπορείτε να εφαρμόσετε την κλασσική  βιοανάδραση.

 

Κατευθύνετε την μπάλα σας με ασφάλεια μέσα από ένα λαβύρινθο. Αν συναντήσετε εμπόδια και “κολλήσετε” , μπορείτε μέσω αντίστοιχης ενεργοποίησης ή χαλάρωσης να “ξεκολλήσετε” και να συνεχίσετε το ταξίδι.

 Αυτή η ενότητα είναι ιδανική για:

 • Την άσκηση μιας στοχευόμενης χαλάρωσης και ενεργοποίησης
 • Εκμάθηση αυτορρύθμισης/ευελιξίας
 • Ανάπτυξη “ροής”
 • Ανάπτυξη ευαισθησίας για εσωτερικές αλλαγές σε ψυχοσωματικό επίπεδο
 • Διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ συναισθημάτων, διέγερσης, και σκέψεων

Φούσκες κινούνται κυκλικά γύρω από το κέντρο . Προσπαθήστε να κινήσετε όλες τις φυσαλίδες στο κέντρο και να διατηρήσετε εκεί για δέκα δευτερόλεπτα.  Αν μπορείτε να το κάνετε αυτό, μεταβαίνετε αυτόματα στο επόμενο επίπεδο. Εκεί θα προσπαθήσετε και πάλι να φέρετε τις φυσαλίδες στο κέντρο κρατώντας τις εκεί για 10  ( δέκα ) δευτερόλεπτα. Μπορείτε έτσι να περάσετε από επτά επίπεδα.

 Αυτή η ενότητα είναι ιδανική για:

 • Άσκηση χαλάρωσης / συγκέντρωσης
 • Εκμάθηση αυτορρύθμισης
 • Ανάπτυξη “ροής”
 • Ανάπτυξη ευαισθησίας για εσωτερικές αλλαγές σε ψυχοσωματικό επίπεδο
 • Διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ συναισθημάτων, διέγερσης, και σκέψεων

Με αυτή την ενότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλασσική βιοανάδραση, που επεκτείνεται σε ψυχοδιαδραστική αλληλεπίδραση (έκδοση 3.2).

Με την ενότητα αυτή, μπορείτε να βιώσετε ένα ψυχοδιαδραστικό τρενάκι του λούνα Παρκ. Βρίσκεστε σε ένα τρενάκι του λούνα Παρκ και έχετε τη δυνατότητα να “τρέξετε” με μεγάλη ταχύτητα σε μεγάλο βάθος, και να εν συντομία με το κεφάλι ανάποδα στη συνέχεια και πάλι να ανεβείτε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στα ύψη. Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα μόνο μέσω της δικής σας κατάστασης διέγερσης ή χαλάρωσης.

 Αυτή η ενότητα είναι ιδανική για:

 • Ανάπτυξη “ροής”
 • Άσκηση χαλάρωσης / συγκέντρωσης / ενεργοποίησης
 • Εκμάθηση αυτορρύθμισης
 • Ανάπτυξη ευαισθησίας για εσωτερικές αλλαγές σε ψυχοσωματικό επίπεδο
 • Διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ συναισθημάτων, διέγερσης, και σκέψεων

Μετακινήστε με το ασανσέρ σε ένα πύργο πάνω ή κάτω.

Σημειώστε πρώτα τον πρώτο όροφο που θα μπορούσε να φτάσετε, και καθορίστε πόσο χρόνο θέλετε να δώσετε για αυτό. Στη συνέχεια προσπαθήστε να φτάσετε στον κάποιο επιλεγμένο όροφο στον καθορισμένο χρόνο. Μπορείτε να ελέγξετε τον ανελκυστήρα αλλάζοντας την  κατάσταση διέγερσης ή χαλάρωσής σας.

 Αυτή η ενότητα είναι ιδανική για:

 • Άσκηση χαλάρωσης και ενεργοποίησης
 • Ανάπτυξη “ροής”
 • Εκμάθηση αυτορρύθμισης
 • Ανάπτυξη ευαισθησίας για εσωτερικές αλλαγές σε ψυχοσωματικό επίπεδο
 • Διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ συναισθημάτων, διέγερσης, και σκέψεων

Με αυτή την ενότητα μπορείτε να μάθετε την κατάστασή σας μέσα στην ημέρα και να επιτύχετε το επιθυμητό “επίπεδο” (ενεργοποίησης / χαλάρωσης).